onlinem

Twitter, Facebook en LinkedIn, zomaar enkele bekende voorbeelden van Social media websites. Social media maken het mogelijk om online informatie te delen (WikiPedia), je mening te uiten (NUjij), met elkaar in contact te blijven (Schoolbank) of om te laten zien waar je bent (Foursquare). Niet alleen teksten, maar ook beeld en geluid worden gedeeld via Social media. Een sprekend voorbeeld is YouTube.

Waarom Social media?

Door de hoge mate van interactie, de waarde die men hecht aan de mening van personen binnen hun netwerk en het mogelijke sneeuwbaleffect, zien steeds meer bedrijven het belang van deze sociale netwerken voor hun organisatie. Social media bieden een kans om in gesprek te gaan met je doelgroep. Het is echter van groot belang om daar op de juiste manier mee om te gaan. Together we succeed kiest voor kwalitatieve online campagnes. Wij kennen de voordelen van Social media, maar erkennen ook de valkuilen van deze vorm van internet marketing. Together we succeed staat garant voor langdurig Social media resultaat.

De voordelen

  • Social media voldoen aan de basisbehoefte van sociaal gedrag, erkenning en zelfontplooiing
  • Dialoog aangaan met grote (homogene) groep mensen zonder grote investeringen
  • Mensen binnen 1 sociaal netwerk delen dezelfde normen en waarden
  • Vertrouwen in ‘peers’ (personen binnen eigen netwerk) neemt steeds verder toe
  • Hoge mate van interactie is mogelijk

Social media in marketing en internetstrategie

Het is mogelijk om je organisatie of bedrijf onderdeel te maken van Sociale netwerken. Vertrouwen krijgen van jouw marketingdoelgroep is daarbij het grootste voordeel. Social media marketing krijgt daarom een steeds belangrijke rol in de relatiemarketing en PR. Naast Social media als strategie, kun je ook kiezen voor Social advertising, ofwel ‘consumer-to-consumer advertising’. Consumenten ‘adverteren’ je merk aan elkaar. De organisatie is dus niet langer de afzender van een reclameboodschap, maar de consument zelf. Ook hier is vertrouwen in de (afzender van de) boodschap het grootste voordeel. Bovendien zijn de advertentiekosten relatief laag. Daar tegenover staat uiteraard dat het reguleren en sturen van een dergelijke campagne veel expertise vraagt. Together we succeed is de partner op het gebied van Social media campagnes.

Gratis campagne advies

Ontdek wat Social media voor jouw organisatie kunnen betekenen. Neem contact op met een adviseur van Together we succeed om de mogelijkheden voor een Social media campagne te bespreken.